Online-Tietosuojakäytäntö – American Express® Suomi

 

 

Voimaantulopäivä: 17. toukokuuta 2018

 

American Express® on sitoutunut suojelemaan yksityisyyttäsi. Haluamme kertoa sinulle, kuinka keräämme, käytämme, jaamme ja säilytämme tietojasi sekä mitä valintamahdollisuuksia sinulla on.

 

Kun toimitamme sinulle American Express -tuotteita tai -palveluja, annamme myös sopimusehdoissa ja/tai muissa henkilötietoja koskevissa julkaisuissa sinulle lisätietoja siitä, miten käytämme henkilötietojasi.

 

Tämä online-tietosuojakäytäntö koskee American Expressin verkkosivuja, älypuhelimilla, tableteilla ja muiden mobiililaitteilla käytettäviä sovelluksia sekä omien online-palvelujemme käyttöä, pääsyä niihin tai sisältöä ja muita online-ohjelmia, joita tarjoamme yhdessä kumppaniemme kanssa ja linkitämme tähän tietosuojakäytäntöön. Erikseen mainitsemissamme asiayhteyksissä tietosuojakäytäntö koskee myös tiettyjä, muuten kuin verkon kautta annettuja sinua koskevia tietoja, joita käsittelemme. Se ei koske verkkosivuja, joilla on oma tietosuojakäytäntö.

 

Verkkosivujamme ja sovelluksiamme ei ole suunnattu alle 16-vuotiaille lapsille. Tarkoituksemme ei ole kerätä verkossa tietoja tai markkinoida tuotteitamme tai palvelujamme alle 16-vuotiaille lapsille.

 

Teemme aika ajoin muutoksia online-tietosuojakäytäntöömme. Ilmoitamme tästä kirjallisesti tai verkkosivuillamme muutosten luonteesta riippuen. Suosittelemme, että luet aika ajoin läpi verkosta löytyvän viimeisimmän version. Jos muutamme online-tietosuojakäytäntöä, päivitämme myös sivun ylälaidasta löytyvän voimaantulopäivämäärän.

 

Mitä online-tietosuojakäytäntö sisältää?

 

Mitä tietoja tämä online-tietosuojakäytäntö koskee?

Mitä tietoja keräämme verkon kautta ja miten?

Miten käytämme sinusta kerättyjä tietoja?

Miten jaamme tietojasi?

Miten käsittelemme yhdistettyjä ja tunnistamattomiksi muutettuja tietoja?

Miten säilytämme ja suojaamme tietojasi?

Mitkä ovat sinun oikeutesi?

Mitä vaihtoehtoja sinulla on?

Onko sinulla kysyttävää online-tietosuojakäytännöstä tai haluatko tehdä valituksen?

Sanasto

 

Mitä tietoja tämä online-tietosuojakäytäntö koskee?

 

Tässä online-tietosuojakäytännössä kuvataan, miten me (ja palveluntarjoajamme) voimme kerätä, käyttää, jakaa ja säilyttää verkon kautta sinusta keräämiämme tietoja. Keräämme online-tietoa, jos:

 

  • vierailet verkkosivuillamme tai sovelluksissamme tai käytät niitä
  • osallistut ohjelmiin, joita tarjoamme verkossa yhteistyökumppaniemme kanssa
  • saat meiltä sähköisiä tiedotteita tai vastaat niihin
  • katselet tai klikkaat mainoksiamme tai muuta verkkosisältöä
  • olet vuorovaikutuksessa kanssamme sosiaalisen median sivustojen tai muiden verkkosivujen tai sovellusten kautta.

Tässä tietosuojakäytännössä kerromme myös, miten käytämme muita tietoja, erikseen tai yhdessä online-tiedon kanssa.

 

Mitä tietoja keräämme verkon kautta ja miten?

 

Se, millaista tietoa keräämme riippuu siitä, mitä tuotetta tai palvelua käytät.

 

Toisinaan annat tietoja suoraan meille (tai palveluntarjoajillemme). Voit esimerkiksi antaa nimesi, tilinumerosi, sähköpostiosoitteesi, postiosoitteesi, puhelinnumerosi tai syntymäaikasi, kun:

 

  • täytät lomakkeen tai vastaat kyselyyn verkossa, tilaat verkon kautta tuotteitamme tai varaat matkan kauttamme
  • rekisteröidyt tai kirjaudut tilillesi tai päivität sen asetuksia online-palvelujemme avulla
  • rekisteröidyt tai liityt ohjelmiimme
  • osallistut kilpailuun tai rekisteröidyt hyödyntääksesi jonkin markkinointitarjouksen
  • ostat jotakin sivustoiltamme tai sovellustemme kautta.

Me (samoin kuin palveluntarjoajamme tai kolmansien osapuolten mainospalvelimet) keräämme myös tietoja evästeiden ja vastaavien teknologioiden avulla. Useimmat evästeet ja vastaavat teknologiat keräävät vain tunnistamattomaksi muutettua tietoa, kuten sen, miten saavut sivustollemme tai sijaintisi. Jotkut evästeet ja vastaavat teknologiat keräävät kuitenkin myös henkilötietoja. Jos esimerkiksi My Account Online -palveluun sisäänkirjautuessasi valitset kohdan Muista käyttäjätunnukseni, käyttäjätunnuksesi varastoituu evästeeseen.

 

Me (samoin kuin palveluntarjoajamme tai kolmansien osapuolten mainospalvelimet) saatamme evästeiden ja vastaavien teknologioiden avulla kerätä tietoja esimerkiksi seuraavista lähteistä:

 

  • laite, jota käytät sivustojemme tai sovellustemme selaamisessa (kuten käyttöjärjestelmä, selaimen versio tai sähköisten tiedotteidemme avaamiseen käyttämäsi laitteen tiedot)
  • laitteesi IP-osoite ja kyseiseen IP-osoitteeseen liittyvä tieto (kuten verkkotunnus, internetoperaattori ja maantieteellinen sijainti)
  • selaushistoriasi verkkosivuillamme tai sovelluksissamme (esimerkiksi mitä etsit, millä sivuilla vierailet, kuinka kauan viivyt niillä ja kuinka usein palaat)
  • kuinka etsit verkkosivujamme tai sovelluksiamme, miltä verkkosivulta tai mistä sovelluksesta siirryt ja millä yhteistyökumppaniemme sivustoilla vierailet
  • mitä meidän tai yhteistyökumppaniemme mainoksia tai verkkosisältöä katselet, käytät tai klikkaat
  • avaatko lähettämämme sähköiset viestit ja mitä kohtia klikkaat (esimerkiksi kuinka monta kertaa avaat viestin)
  • mobiililaitteesi sijainti (jäljempänä mainituissa tarkoituksissa).

Me (samoin kuin palveluntarjoajamme tai kolmansien osapuolten mainospalvelimet) keräämme myös tietoja, jotka ovat vapaasti saatavissa kolmansien osapuolien järjestelmistä (esim. sosiaalisten medioiden palvelualustoilta), luottotietolaitosten, verkkotietokantojen tai -hakemistojen kautta tai muilla laillisilla keinoilla. Nämä tiedot saattavat sisältää henkilötietoja, kuten luottokelpoisuustietoja tai yhteystietosi.

 

Miten käytämme sinusta kerättyjä tietoja?

 

Käytämme sinusta keräämiämme online-tietoja joko sellaisenaan tai yhdistettynä muihin tietoihin: (i) kun sopimuksen täytäntöönpano tai laissa säädetyn velvoitteen noudattaminen sitä vaatii, (ii) oikeutettujen etujemme, kuten oikeudellisten vaateiden laatimiseen, esittämiseen tai puolustamiseen, petosten ehkäisemiseen ja/tai tuotteidemme tai palvelujemme parantamiseen tai (iii) suostumuksellasi markkinointitarkoituksiin. Tarkemmin sanottuna käytämme tietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

 

  • toimittaaksemme tuotteita ja palveluja, mukaan lukien:
    • verkkosivuillamme kävijän tai sovelluksiemme käyttäjän tunnistaminen
    • maksutapahtumien suorittaminen
    • korttitiliäsi, tuotteita ja palveluja koskevista päivityksistä tiedottaminen
    • uusista toiminnoista ja eduista ilmoittaminen
    • vastaaminen verkkosivujemme tai sovellustemme sekä kolmannen osapuolen sivustojen (myös sosiaalisen median) kautta tehtyihin kysymyksiin ja pyyntöihin
    • mobiililaitteesi tai selaimesi sijainnin ja muiden teknisten määritteiden käyttö petosten ehkäisemiseksi, turvallisuuden parantamiseksi tai muita mahdollisesti pyytämiäsi paikannettuja palveluja varten
    • määrittääksemme parhaan mahdollisen tavan tarjota sinulle palveluja sekä tiliesi hallinnoimiseksi, kuten paras yhteydenottotapa ja -aika
    • verkkosivujemme tai sovellustemme parantaminen ja niiden käytön helpottaminen
  • American Express -konserniin kuuluvien yritysten sekä yhteistyökumppaniemme tuotteiden ja palvelujen mainostaminen ja markkinointi, sisältäen:
    • asiakkaan mieltymysten mukaan räätälöidyn sisällön esittäminen, mukaan lukien kohdennettu mainonta
    • mainosten, kampanjoiden ja tarjousten lähettäminen tai toimittaminen
    • mainosten, kampanjoiden ja tarjousten tehokkuuden analysointi
    • uusia tuotteita tai palveluita kohtaan osoitetun kiinnostuksen arvioiminen
  • tutkimukset ja analyysit, joiden tavoitteena on esimerkiksi:
    • ymmärtää paremmin asiakkaitamme sekä verkkosivujemme tai sovellustemme käyttäjiä
    • tarjota mahdollisuus palautteen antamiseen arvioimalla ja luokittelemalla sekä meidän että yhteistyökumppaniemme tuotteita ja palveluja
    • analysoida tietoa, tuottaa tilastollisia tutkimuksia ja raportteja
    • tutkia ja muuttaa tuotteitamme ja palvelujamme
  • petos- ja turvallisuusriskien käsittely (automaattisen käsittelyn ja/tai manuaalisten tarkastusten avulla), esimerkiksi:
    • digitaalisten kanavien kautta tekemiesi yksittäisten maksutapahtumien tarkastus ja hyväksyntä
    • petoksen tai rikollisen toiminnan havaitseminen ja ehkäiseminen
    • tietojesi turvaaminen
    • riskienhallintakäytäntöjen, mallien ja menettelytapojen kehittäminen ja määrittäminen hakemuksille ja asiakastileille perustuen tietoon, kuten kokemukseesi verkkosivuistamme ja tuotteistamme
    • lakien ja määräysten noudattaminen, mukaan lukien oikeudellisten vaateiden laatiminen, esittäminen tai puolustaminen sekä avustaminen riidanratkaisussa
  • kortti-, tili- tai muun tuotteen hakemuksen arviointi ja käsittely (automaattisen käsittelyn ja/tai manuaalisten tarkastusten avulla), mukaan lukien:
    • olemassa olevien tiliesi käsittely
    • tiedottaminen perintämenetelmistämme ja tietojen vaihto luotonvalvontalaitosten ja vastaavien toimijoiden sekä valvontaviranomaisten kanssa
  • lain vaatiessa tai salliessa (esimerkiksi asiakkaaseen liittyvä riskienhallintaselvitys ennen hakemuksen hyväksyntää).

 

Miten jaamme tietojasi?

 

Osa online-tiedoista ja muista tiedoista on henkilötietoja.

 

Emme jaa henkilötietojasi millekään muille kuin alla mainituille tahoille. Voimme jakaa henkilötietojasi ainoastaan suostumuksellasi tai lain vaatiessa ja salliessa, esimerkiksi:

 

  • luottotietolaitoksille ja muille vastaaville toimijoille taloudellisen tilanteesi raportoimiseksi tai selvittämiseksi sekä velkojesi raportoimiseksi tai perimiseksi
  • valvontaviranomaisille, tuomioistuimille ja valtion viranomaisille oikeusjärjestyksen, oikeudellisten vaatimusten, viranomaisvaatimusten ja viranomaispyyntöjen noudattamiseksi
  • palveluntarjoajillemme, valvontaviranomaisille, tuomioistuimille ja valtion viranomaisille petoksen tai rikollisen toiminnan ehkäisemiseksi sekä American Express -yhtiön tai muiden tahojen oikeuksien turvaamiseksi
  • American Express -konsernin sisällä
  • palveluntarjoajillemme, jotka tuottavat palveluja meidän lukuumme (kuten kohdennettua mainontaa) ja auttavat meitä liiketoiminnassamme
  • yhteistyökumppaneillemme tai co-branding-partnereillemme tarjotaksemme, räätälöidäksemme tai kehittääksemme tuotteita ja palveluja joko yhdessä tai erikseen (emme kuitenkaan luovuta yhteystietojasi näille kumppaneille siten, että he voisivat itsenäisesti markkinoida omia tuotteitaan tai palveluitaan sinulle, ellet anna heille siihen lupaasi)
  • kun kyseessä on American Express -konserniin kuuluvien yritysten tai niiden varallisuuden myynti kokonaisuudessaan tai osittain
  • tiettyja tuotteita tai palveluja varten, kun olet antanut suostumuksesi.

Tietosuojasi turvaamiseksi, petosten ehkäisemiseksi ja viranomaisvaatimusten noudattamiseksi luovutamme sinua ja tiliäsi koskevia henkilötietoja ja meille lähettämiäsi maksuja koskevia tietoja kolmansille osapuolille, kuten pankillesi, käyttämällesi rahoituslaitokselle tai maksukorttien myöntäjille sekä paikallisille valvontaviranomaisille.

 

Voimme siirtää henkilötietosi EU:n ulkopuolelle, kuten Yhdysvaltoihin (jossa tärkeimmät palvelinkeskuksemme sijaitsevat) liiketoimintamme harjoittamista ja maksutapahtumien käsittelyä varten sekä tarjotaksemme sinulle tuotteitamme tai palvelujamme. Riippumatta siitä, missä käsittelemme tietojasi, pyrimme asianmukaisella tavalla varmistamaan tietojesi riittävän suojaustason EU:n ulkopuolella, myös Yhdysvalloissa, joissa tietosuojalait eivät mahdollisesti ole yhtä kattavia kuin EU:ssa.

 

Huomioi, että tiedonsiirrot American Express -konsernin sisällä tehdään noudattaen sitovia sisäisiä sääntöjämme. Lisätietoja on Tieto- ja yksityisyydensuojaa koskevissa periaatteissamme, jotka on esitetty verkkosivuillamme.

 

Miten käsittelemme yhdistettyjä tietoja ja tunnistamattomiksi muutettuja tietoja?

 

Yhdistettyjen tietojen tai tunnistamattomiksi muutettujen tietojen perusteella sinua ei voida tunnistaa yksilöllisesti, vaan ne auttavat meitä analysoimaan erilaisten henkilöryhmien toimintamalleja. Jaamme yhdistettyjä tietoja tai tunnistamattomiksi muutettuja tietoja monella tavalla, esimerkiksi:

 

Miten säilytämme ja suojaamme tietojasi?

 

Käytämme organisatorisia, hallinnollisia, teknisiä ja fyysisiä toimenpiteitä varmistaaksemme henkilötietojesi turvallisuuden. Nämä toimenpiteet käsittävät mm. tietokoneiden suojauksen sekä varmennetut tiedostot ja toiminnot. Edellytämme, että palveluntarjoajamme suojaavat henkilötietosi ja käyttävät henkilötietojasi ainoastaan määrittelemiimme tarkoituksiin.

 

Säilytämme henkilötietojasi vain niin kauan kuin niitä tarvitaan tuotteidemme ja palvelujemme toimittamiseksi, mikäli tietoja ei tule säilyttää pidempään lain tai määräysten mukaan tai oikeustapauksia ja viranomaisselvityksiä varten. American Express voi esimerkiksi säilyttää henkilötietojasi kuusi (6) vuotta tilin sulkemisen jälkeen kirjanpitosäädösten vuoksi. Kun emme enää tarvitse henkilötietojasi liiketoimintamme tai laista tai viranomaisesta johtuvan tarpeen vuoksi, tuhoamme nämä tiedot turvallisesti noudattaen kohtuullisia toimenpiteitä tai muutamme ne pysyvästi tunnistamattomiksi. Jos tarvitset lisätietoja American Express -yhtiössä sovellettavista henkilötietojen säilytysajoista, ota meihin yhteyttä.

 

Mitkä ovat sinun oikeutesi?

 

Tietyissä tilanteissa sinulla on oikeus nähdä, päivittää ja/tai poistaa henkilötietosi. Lisäksi sinulla voi olla oikeus rajoittaa henkilötietojesi käyttöä ja/tai estää se seuraavilla tavoilla:

 

  • voit peruuttaa meille antamasi luvan henkilötietojesi käyttöön milloin tahansa
  • voit rajoittaa henkilötietojesi käyttöä ja/tai estää sen
  • voit pyytää manuaalista tarkastusta tietyille automatisoiduille toimenpiteille, mikäli niillä on vaikutusta lakisääteisiin tai muihin sopimusperusteisiin oikeuksiisi
  • voit pyytää kopion hallussamme olevista henkilötiedoistasi.

Jos haluat käyttää mitä tahansa oikeuttasi tai jos sinulla on kysyttävää tavasta, jolla käsittelemme henkilötietojasi, ota meihin yhteyttä.

 

Mitä vaihtoehtoja sinulla on?

 

Voit tehdä valintoja sen osalta, miten American Express käyttää tietojasi, esimerkiksi millaista markkinointia haluat vastaanottaa ja miten käsittelemme evästeitä ja vastaavia teknologioita.

 

Voit valita haluamasi markkinointiviestintäkanavan, eli haluatko vastaanottaa esimerkiksi suoramarkkinointia postitse, sähköpostitse, tekstiviestitse tai puhelimitse. Mikäli et halua vastaanottaa meiltä lainkaan markkinointiviestintää, kunnioitamme päätöstäsi. Huomaa kuitenkin, että päätöksesi voi vaikuttaa tiettyihin valitsemiasi tuotteita ja palveluita koskeviin tarjouksiin. Lähetämme sinulle kuitenkin edelleen tiedotteita, jotka koskevat tilisi ylläpitoa, pyyntöjesi toteuttamista tai niiden kampanjoiden tai ohjelmien hallinnointia, joihin olet osallistunut.

 

Voit päivittää markkinointilupavalintasi kirjautumalla My Account Online -palveluun tai soittamalla Asiakaspalveluumme.

 

Onko sinulla kysyttävää online-tietosuojakäytännöstä tai haluatko tehdä valituksen?

 

Jos sinulla on kysyttävää online-tietosuojakäytännöstämme tai tavasta, jolla tietojasi käsitellään, ota meihin yhteyttä.

 

Jos haluat tehdä valituksen tai käyttää muita oikeuksiasi, voit ottaa yhteyttä tietosuojavastaavaan osoitteeseen DPO-Europe@aexp.com. Voit myös ottaa suoraan yhteyttä tietosuojavaltuutetun toimistoon.

 

Sanasto

 

American Express (me, meidän, meitä) – yritys nimeltä American Express tämän online-tietosuojakäytännön alusta löytyvän määritelmän mukaan.

 

American Express -konserni – American Express -yhtiön kaikki sivuliikkeet ja tytäryhtiöt, osakkuusyhtiöt, yhteisyritykset sekä sen omistamat ja hallinnoimat yritykset.

 

Co-branding-partneri – yritys, jonka kanssa tarjoamme molempien osapuolten tuotemerkeillä varustettuja kortteja.

 

Evästeet ja vastaavat teknologiat – eväste eli cookie on pieni datatiedosto, jonka verkkosivusto siirtää tietokoneesi kiintolevylle. Asetamme evästeitä vieraillessasi verkkosivuillamme tai jonkun sellaisen yrityksen verkkosivuilla, joilla näkyy meidän mainoksiamme, tai kun teet ostoksen, pyydät tai muokkaat tietoja tai rekisteröidyt johonkin tiettyyn palveluun. Mikäli hyväksyt evästeet meidän verkkosivuillamme, toisen yrityksen meidän puolestamme ylläpitämillä verkkosivuilla tai muilla mainoksiamme julkaisevilla verkkosivuilla, annat meille pääsyn mielenkiinnon kohteitasi koskevaan tietoon. Käytämme tätä tietoa käyttökokemuksesi parantamiseen. Vastaavat teknologiat, kuten verkkosignaalit, pikselitunnisteet, gif-tiedostot ja internet-tagit toimivat myös samalla tavalla. Käytämme termiä Evästeet ja vastaavat teknologiat tässä lausunnossa viittaamaan kaikkiin teknologioihin, joilla kerätään tietoja tällä tavalla. Lisätietoja siitä, miten käytämme evästeitä ja miten voit poistaa ne käytöstä saat kohdasta Evästeet.

 

Henkilötiedot – kaikki tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan luonnolliseen henkilöön liittyvät tiedot, kuten nimi, osoitteet, puhelinnumero ja sähköpostiosoite sekä muut henkilöä koskevat tiedot, kuten demografiset tiedot ja maksutapahtumiin liittyvät tiedot.

 

IP-osoite – numero, joka määritetään laitteelle sen muodostaessa internetyhteyden.

 

Kohdennettu mainonta – mainokset, joita me tai palveluntarjoajamme näytämme American Express -konsernin ulkopuolisilla sivustoilla. Mainosten näyttäminen perustuu tietyltä tietokoneelta tai laitteelta tietyn ajan kuluessa eri verkkovierailuista kerättyyn tietoon, joka koskee mieltymyksiä tai kiinnostuksen kohteita tai yleisemmin perustuu yhtiömme sisäisiin tietoihin (esimerkiksi maksutapahtumatietoihin).

 

Kolmansien osapuolten mainospalvelimet – yritykset, joiden tarjoaman teknologian avulla mainokset sijoitetaan verkkosivuille (ja sovelluksiin) ja seurataan mainosten tehokkuutta. Nämä yritykset voivat myös asettaa evästeitä laitteellesi ja käyttää niitä. Verkkosivuiltamme keräämistään tiedoista ne eivät kuitenkaan voi tunnistaa sinua henkilökohtaisesti.

 

Muut tiedot – American Expressin sisäiset tiedot (esimerkiksi tiedot korttimaksuista tai paperisten hakemuslomakkeiden tiedot), ulkoiset tiedot, joita rahoituslaitokset käyttävät hakemusten ja maksutapahtumien käsittelyssä, sekä muu verkosta ja verkon ulkopuolelta saatu tieto, jota keräämme sinulta tai sinua koskien. Muut tiedot sisältävät henkilötietojasi, yhdistettyjä tietoja sekä tunnistamattomiksi muutettuja tietoja, mutta ne eivät sisällä alla mainittuja online-tietojasi.

 

Online-tieto – tiedot tai informaatio, joka kerätään American Expressin verkkosivuilta tai sovelluksista sekä kolmansien osapuolten verkkosivuilta ja sovelluksista, jotka voidaan yhdistää liiketoimintaamme. Online-tieto voi sisältää henkilötietojasi, yhdistettyjä tietoja ja tunnistamattomiksi muutettuja tietoja.

 

Palveluntarjoaja – jälleenmyyjä, kolmas osapuoli ja/tai yritys, joka tuottaa palveluja tai harjoittaa liiketoimintaa meidän lukuumme, kuten painotöitä tai postitusta, tai suorittaa muita viestintäpalveluita (sähköposti, suoramainonta jne.), harjoittaa markkinointia, tietojenkäsittelyä ja ulkoistettua teknologiaa, huoltoa, perintää, mainosten käsittelyä, tilintarkastusta, konsultointia ja ammattilaisneuvontaa.

 

Tunnistamattomiksi muutetut tiedot – tiedot tai informaatio, joiden käyttötapa (esimerkiksi keinotekoisten tunnisteiden käyttö) ei anna kolmannelle osapuolelle mahdollisuutta tunnistaa henkilöllisyyttäsi. Tunnistamattomiksi muutetut tiedot johdetaan usein henkilötiedoista. Ne koostuvat tiedoista, jotka voimme kerätä useista eri lähteistä, esim. korttitapahtumista tai evästeiden tai vastaavien teknologioiden kautta tulevista tiedoista.

 

Yhdistetyt tiedot – useita ihmisiä koskeva data tai tiedot, jotka on koottu tai yhdistetty siten, että yksittäisiä henkilöitä ei voi tunnistaa. Yhdistetyt tiedot sisältävät eri lähteistä luotuja tai kerättyjä tietoja, esim. korttitapahtumia tai tiettyjä evästeiden tai vastaavien teknologioiden kautta saatuja tietoja.

 

Yhteistyökumppani – kolmas osapuoli, jonka kanssa harjoitamme liiketoimintaa ja jonka kanssa meillä on sopimussuhde, kuten digitaalisten maksupalvelujen toimittajat ja teknologia-alustat, joilla palvelujamme tarjotaan, vakuutus- ja matkustuspalvelujen toimittajat sekä tahot, jotka hyväksyvät American Express -kortin ostamiesi tavaroiden/palveluiden maksuvälineeksi (eli Jäsenliikkeet).