Kontakta oss  |  
  |  
MEMBERSHIP REWARDS

   Frägor & Svar

   Hur samlar jag poäng?

Om du ansluter dig till Membership Rewards så får du en poäng för varje krona du spenderar. Kontantuttag, köp av resecheckar och valuta, årsavgiften för Kortet, eventuella Extrakort och Membership Rewards samt avgifter och kostnader vid försenad betalning ger ej poäng.

Back to top

   Hur går jag tillväga för att lösa in mina poäng?

Det finns två sätt; du kan göra en beställning via vår hemsida Klicka här, eller ringa till Membership Rewards på telefon 0771-295500.

Back to top

   Till vilka hotell, flygbolag etc. kan jag lösa in mina poäng?

För att lättast få en översikt gå in på Hitta Ditt Erbjudande och se vilka hotell, flygbolag etc. som vi samarbetar med. Under varje angiven samarbetspartner står också kontaktuppgifter samt webb-adresser.

Back to top

   Var ser jag hur många poäng jag har?

Varje månad får du ett kontoutdrag tillsammans med din faktura över dina inköp. Där redovisas alla nya poäng som du har samlat. Observera att en viss förskjutning av redovisningen förekommer. Du kan alltid se aktuellt poängsaldo på Mitt Konto Online.

Back to top

   Vad kostar Membership Rewards?

Vi tar en årsavgift om för närvarande 250 kronor för Membership Rewards och då har du möjlighet att lösa in dina poäng mot samtliga av våra partners; såsom flygbiljetter och hotellövernattningar. För att få mer information gå till Membership Rewards/Information om Membership Rewards här på webbplatsen eller Klicka här.

Back to top

   Om jag byter Kort hos American Express, vad händer då med mina insamlade poäng?

De överförs till ditt nya Kort, och du fortsätter att samla poäng på det nya Kortet.

Back to top

   Om jag säger upp mitt American Express Kort, förfaller Membership Rewards poängen då?

Ja, de förfaller så snart Kontot är avslutat. Du måste därför utnyttja dina poäng innan Kontot avslutas.

Back to top
Membership Rewards