Indstil cookiepræferencer Om cookies Principper for Databeskyttelse og Beskyttelse af Privatlivets Fred

American Express' erklæring om beskyttelse af online personoplysninger Danmark

Ikrafttrædelsesdato: 12. December 2019

Hos American Express® (American Express Europe S.A. og American Express Payments Europe S.L.) lægger vi vægt på at beskytte dine personoplysninger. Vi ønsker, at du skal vide, hvordan vi kan indsamle, bruge, dele og opbevare oplysninger om dig, og hvilke valgmuligheder, du har.

Denne erklæring om beskyttelse af online personoplysninger gælder for American Express’ websteder, onlineapplikationer, der kører på smartphones, tablets og andre mobile enheder (”apps”) samt din brug af eller adgang til en af vores onlinetjenester, indhold eller onlineprogrammer, som vi tilbyder med vores vores partnere, hvori der linkes til denne erklæring. I de sammenhænge, hvor vi angiver det, gælder dette også for visse offlineoplysninger, som vi behandler om dig. Det gælder dog ikke de websteder, der har deres egne erklæringer om beskyttelse af onlinepersonoplysninger som f.eks. American Express Network’s websted, amexnetwork.com.

Vores websteder og apps er ikke beregnet til børn under 16 år. Vi anmoder ikke forsætligt online om data fra eller markedsfører produkter eller tjenester online rettet imod børn under 16 år.

Fra tid til anden foretager vi ændringer af denne erklæring om beskyttelse af online-personoplysninger. Afhængig af typen af ændringer, underretter vi dig skriftligt eller via vores websted. Derfor anbefaler vi, at du en gang imellem læser den aktuelle udgave, der er tilgængelig her. Hvis vi foretager ændringer af denne erklæring, ajourfører vi “ikrafttrædelsesdatoen” øverst på denne side.

Hvad står der i denne erklæring om beskyttelse af online personoplysninger?


Hvilke oplysninger dækker denne erklæring om beskyttelse af online personoplysninger?

Hvilke oplysninger indsamler vi online, og hvordan indsamler vi dem?

Hvordan bruger vi de oplysninger, vi indsamler om dig?

Hvordan deler vi dine oplysninger?

Hvordan håndterer vi aggregerede og anonymiserede oplysninger?

Hvordan opbevarer og sikrer vi dine oplysninger?

Hvad er dine rettigheder?

Hvad er dine valgmuligheder?

Har du spørgsmål om erklæringen om beskyttelse af online-personoplysninger?

Ordliste



Hvilke oplysninger dækker denne erklæring om beskyttelse af online personoplysninger?

Denne erklæring om beskyttelse af online personoplysninger beskriver, hvordan vi (og vores tjenesteudbydere tjenesteudbydere) kan indsamle, bruge, dele og lagre oplysninger, som vi får om dig online. Vi indsamler onlineoplysninger, hvis du:
  • besøger eller bruger vores websteder eller apps
  • deltager i de onlineordninger, vi tilbyder sammen med vores forretningspartnere
  • modtager eller besvarer elektronisk kommunikation fra os
  • kigger eller klikker på vores reklamer eller andet onlineindhold og
  • interagerer med os gennem sociale mediers websteder samt andre websteder og apps.
I denne erklæring forklarer vi også, hvordan vi bruger andre oplysninger, selvstændigt eller i kombination med onlineoplysninger.

Hvilke oplysninger indsamler vi online, og hvordan indsamler vi dem?

De typer af oplysninger, vi indsamler, afhænger af, hvilket produkt eller hvilken tjeneste du bruger.

Sommetider afgiver du oplysninger direkte til os (eller til vores tjenesteudbydere). Du kan for eksempel give os dit navn, kontonummer, e-mailadresse, postadresse, telefonnummer eller fødselsdato, når du:
  • udfylder en onlineformular eller -undersøgelse, herunder når du indsender en onlineansøgning om et af vores produkter eller bestiller en rejse hos os
  • tilmelder dig, logger på eller ajourfører indstillingerne på din konto med vores onlinetjenester
  • tilmelder dig vores ordninger
  • deltager i en konkurrence eller tilmelder dig for at modtage et markedsføringstilbud eller
  • køber noget på vores webstedet eller apps.
Vi (og vores tjenesteudbydere eller tredjeparts reklameservere) indsamler også oplysninger ved hjælp af cookies og lignende teknologier. De fleste cookies og lignende teknologier indsamler kun anonymiserede oplysninger, såsom f.eks. hvordan du kommer ind på websted eller din omtrentlige placering. Men visse cookies og lignende teknologier indsamler personoplysninger. Hvis du f.eks. klikker på Husk mig, når du logger på vores websted, gemmes dit brugernavn i en cookie.

Vi (og vores tjenesteudbydere eller tredjeparts reklameservere) indsamler oplysninger ved hjælp af cookies og lignende teknologier, såsom:
  • enheden, du bruger til at besøge vores websteder eller bruge vores apps (vi kan for eksempel indsamle oplysninger om styresystemet eller browserversionen samt typen af enhed, du bruger til at åbne elektronisk kommunikation fra os)
  • IP-adressen og oplysninger vedrørende denne IP-adressen (såsom domæneoplysninger, din internetudbyder og din omtrentlige geografiske placering)
  • browserhistorik på vores websteder eller hvordan du søger efter vores websteder eller apps, det websted eller den app, du kom fra, og hvilke af vores forretningspartneres’ websteder, du besøger
  • apps (f.eks. hvad du søger efter, hvilke sider du ser, hvor længe dit besøg varer, og hvor ofte du vender tilbage)
  • hvilke reklamer og onlineindhold fra os og vores forretningspartnere du ser, går ind på eller klikker på
  • om du åbner vores elektroniske kommunikation, og hvilke dele du klikker på (f.eks. hvor mange gange, du åbner kommunikationen) og
  • din mobile enheds placeirng (med ovenfor angivne formål).
Vi (og vores tjenesteudbydere eller trejdepartsreklameservere) kan også indsamle oplysninger (som kan omfatte personoplysninger, såsom kreditværdighedsoplysninger eller dine kontaktoplysninger), der offentliggøres via tredjepartsplatforme (såsom sociale mediers onlineplatforme), kreditvurderingsbureauer, onlinedatabaser eller, hvad der ellers indhentes af oplysninger på lovlig vis

Hvordan bruger vi de oplysninger, vi indsamler om dig?

Vi anvender onlineoplysninger, som vi indsamler om dig, enten uafhængigt eller i kombination med andre oplysninger: (i) når det er nødvendigt for at administrere vores kontraktmæssige forhold til dig (ii) når det er i vores legitime interesse at tilbyde dig forbedrede produkter og tjenester (ved for eksempel at mindske forekomsten af bedrageri),(iii) når vi har indhentet dit samtykke (for eksempel til visse markedsføringsforanstaltninger); eller (iv) for at overholde gældende love og forskrifter.
  • Mere specifikt anvender vi dine personoplysninger, når det er nødvendigt for at administrere vores kontraktmæssige forhold til dig for at kunne gøre følgende:
    • behandle ansøgninger om kortmedlemskab, konti eller et andet produkt eller for at administrere dine eksisterende konti,
    • gennemføre transaktioner, informere dig om opdateringer vedrørende dine konti, produkter eller tjenester, tilbyde lokalitetsbaserede tjenester på din anmodning og/eller holde dig opdateret om nye funktioner og fordele samt
    • besvare spørgsmål og forespørgsler modtaget via vores websteder, apps eller tredjepartswebsteder (inklusive sociale medier).
  • Hvis det er i vores og andres legitime interesser kan vi anvende dine oplysninger til at levere produkter og tjenester, annoncere og markedsføre produkter og tjenester, gennemføre undersøgelser og analyser samt styre bedrageri- og sikkerhedsrisici som følger:
    • for at afgøre, hvordan vi bedst kan levere tjenester til dig og administrere dine konti, for eksempel ved at bestemme, hvad der er den bedste måde og tid at kontakte dig på,
    • for bedre at forstå vores kunder og brugere, forbedre vores websteder eller mobilapplikationer og gøre dem mere brugervenlige,
    • for at anvende lokaliseringsoplysninger og andre tekniske egenskaber fra din mobiltelefon eller browser med henblik på at forhindre svindel og forbedre sikkerheden,
    • for at reklamere for og promovere American Express Groups egne eller vores samarbejdspartners produkter og tjenester (for eksempel ved at vise annoncer, kampagner, tilbud eller andet indhold, der er skræddersyet til dine interesser, herunder målrettet markedsføring, og analysere om sådanne annoncerings- og markedsføringsforanstaltninger er effektive),
    • for at fremme vores inkassopraksis og dele oplysninger med kreditrapporterings- og svindelforebyggende virksomheder,
    • for at administrere bedrageri- og sikkerhedsrisici, herunder gennemgå og godkende individuelle transaktioner foretaget af dig gennem vores digitale kanaler, opdage og forhindre svindel eller anden kriminel aktivitet og/eller beskytte dine oplysninger,
    • for at udvikle og forbedre risikostyringsprocedurer og ansøgnings- og kontoprocesser, bl.a. med hensyn til oplysninger om dine oplevelser af vores websteder og produkter,
    • for at give dig mulighed for at give os feedback ved at bedømme og indsende anmeldelser af vores og vores samarbejdspartners produkter og tjenester,
    • for at udarbejde dataanalyser, statistiske undersøgelser og rapporter,
    • for at gennemgå og ændre vores produkter og tjenester samt
    • for at vurdere, om du kunne være interesset i nye produkter eller tjenester.
  • For at markedsføre vores produkter og tjenester kan vi også bede om dit samtykke til:
    • at reklamere for og markedsføre American Express Group’s egne eller vores samarbejdspartners produkter og tjenester samt
    • at genkende dig, når du vender tilbage til vores websted, modtager e-mails fra os eller anvender vores mobilapplikationer (for eksempel kan vi sende dig tilpassede annoncer, kampagner, tilbud eller andet indhold, herunder målrettet markedsføring).
  • Endelig kan vi behandle dine oplysninger for at overholde gældende love og bestemmelser over hele verden, herunder:
    • for at etablere, fremsætte eller forsvare juridiske krav samt
    • på grund af lovbestemte krav eller når loven tillader det (for eksempel med henblik på at opfylde krav til kundelegitimationsprocedurer).
  • Vi kan også anvende automatiserede systemer til at hjælpe os med at træffe bestemte beslutninger, f.eks. om en kortansøgning skal behandles og til at håndtere bedrageri- og sikkerhedsrisici. Du har rettigheder på grund af visse beslutninger, der træffes baseret på automatiserede processer. Læs mere i afsnittet ”Hvilke rettigheder har du?” for yderligere oplysninger.
Hvordan deler vi dine oplysninger?

Visse onlineoplysninger og andre oplysninger er personoplysninger.
  • med kreditvurderingsbureauer og lignende institutioner for at rapportere om eller spørge til dine økonomiske forhold og for at fortælle om eller inddrive din gæld
  • med tilsynsmyndigheder, domstole og statslige organer for at overholde retsordenen, lovgivningsmæssige eller tilsynsmæssige krav og anmodninger fra staten
  • med vores tjenesteudbydere, tilsynsmyndigheder, retshåndhævende myndigheder og statslige organer for at opspore og forebygge svindel eller kriminelle aktiviteter og for at beskytte rettigheder tilhørende American Express eller andre
  • inden for American Express-familien af virksomheder;
  • med vores tjenesteudbydere, som udfører tjenester for os (såsom målrettet annoncering) og hjælper os med at drive vores virksomhed
  • med forretningspartnere eller partnere med andre varemærker for at tilbyde, skræddersy eller udvikle produkter og tjenester, enten sammen eller hver for sig (men vi deler ikke dine kontaktoplysninger med disse partnere for at de selvstændigt kan markedsføre deres egne produkter eller tjenester over for dig, medmindre du giver dem tilladelser dertil)
  • i forbindelse med salg af hele American Express-familien af virksomheder eller dele heraf eller deres aktiver eller
  • for specifikke produkter eller tjenester, når du har givet dit samtykke.
For at beskytte din sikkerhed, forebygge svindel og overholde lovkrav kan vi dele personoplysninger om dig, din konto og oplysninger om eventuelle betalinger, du sender os, med tredjeparter, såsom din bank, din byggesparekasse eller udstedere af betalingskort samt lokale tilsynsmyndigheder.

Vi kan overføre dine personoplysninger uden for Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EEA), såsom USA (hvor vores primære datacenter ligger), med henblik på at drive forretning, behandle transaktioner og tilbyde dig vores produkter eller tjenester. Uanset hvor dine personoplysninger behandles, træffer vi de nødvendige foranstaltninger (for eksempel gennem anvendelse af kontraktlige forpligtelser til at beskytte dine personoplysninger) til at sikre, at de personoplysninger, der behandles i lande uden for EØS, herunder USA, hvor lovgivningen om databeskyttelse kan være mindre omfattende end den er inden for EØS, har et passende beskyttelsesniveau.

Bemærk venligst, at dataoverførsler inden for American Express-familien af virksomheder sker i henhold til vores bindende selskabsregler. For yderligere oplysninger, læs Principper for Databeskyttelse og Beskyttelse af Privatlivets Fred, som er tilgængelige i afsnittet om beskyttelse af personoplysninger på vores websted.

Hvordan håndterer vi aggregerede oplysninger og anonymiserede oplysninger
Aggregerede oplysninger eller anonymiserede oplysninger identificerer dig ikke som person, men hjælper os med at analysere mønstre inden for grupper af personer. Vi kan dele aggregerede oplysninger eller anonymiserede oplysninger på forskellige måder, f.eks.:
Hvordan opbevarer og sikrer vi dine oplysninger?

Vi anvender organisatoriske, administrative, tekniske og fysiske sikkerhedsforanstaltninger til at beskytte dine personoplysninger. Disse foranstaltninger omfatter sikring af computere samt sikrede filer og faciliteter. Vi kræver, at tjenesteudbydere sikrer personoplysninger og udelukkende anvender dine personoplysninger med de formål, vi angiver.

Vi beholder kun dine personoplysninger så længe det er nødvendigt for at levere vores produkter og tjenester, medmindre vi, i henhold til lovgivningen, bestemmelser, retssager eller undersøgelser foretaget af tilsynsmyndighede, er forpligtet til at beholde dem i længere perioder. For eksempel kan dine personoplysninger gemmes af American Express i 5 år, efter du har lukket din konto grundet 5 kap. 30 § Lov om forebyggende foranstaltninger mod hvidvask og finansiering af terrorisme. Når dine personoplysninger ikke længere er nødvendige for vores virksomhed, eller med henblik på opfyldelse af juridiske eller lovmæssige krav, tager vi rimelige foranstaltninger for at destruere sådanne oplysninger eller permanent anonymisere dem på sikker vis. For yderligere oplysninger om American Express’ opbevaringsperioder for personoplysninger, bedes du kontakte os.

Hvad er dine rettigheder?

I visse tilfælde har du ret til at få adgang til, opdatere og/eller slette dine personoplysninger. Du har eventuelt også ret til at begrænse og/eller gøre indsigelse mod brugen af dine personoplysninger ved at:

  • tilbagekalde dit samtykke til vores brug af dine personoplysninger når som helst
  • begrænse og/eller gøre indsigelse mod brug af dine personoplysninger
  • anmode om en manuel gennemgang af visse automatiserede behandlingsaktiviteter, der kan påvirke dine juridiske eller kontraktmæssige rettigheder og
  • anmode om en kopi af dine personoplysninger, som vi har om dig.
Hvis du ønsker at udøve nogen af dine rettigheder eller hvis du har spørgsmål om, hvordan vi behandler dine personoplysninger, bedes du kontakte os.

Hvad er dine valgmuligheder?

Du har nogle valgmuligheder med hensyn til, hvordan American Express bruger dine oplysninger, for eksempel hvordan vi markedsfører over for dig, eller hvordan vi håndterer cookies og lignende teknologier.

Du kan vælge, hvordan du ønsker at modtage markedsføringsmateriale, inklusive direkte markedsføring – uanset om vi sender det til dig med brevpost, e-mail, SMS og/eller telefon. Hvis du vælger ikke at modtage markedsføringsmateriale fra os, vil vi respektere dit valg. Hvis du vælger ikke at modtage dette materiale, skal du være klar over, at det kan det påvirke visse tilbud i forbindelse med de produkter eller tjenester, du har valgt. Vi vil stadig kommunikere med dig i forbindelse med håndtering af din konto, opfyldelse af dine anmodninger eller administration af kampagner eller ordninger, som du har valgt at deltage i.

For yderligere oplysninger om administration af din markedsføringskommunikation, herunder dine præferencer i forbindelse med direkte markedsføring, ring på nummeret bag på dit kort.

Har du spørgsmål om erklæringen om beskyttelse af online-personoplysninger eller ønsker du at indgive en klage?

Hvis du har spørgsmål til vores online-privatlivspolitik, bedes du ringe til kundeservice på det nummer, der er anført på bagsiden af dit kort eller kontakte os.
Hvis du ønsker at indgive en klage eller udøve dine rettigheder som beskrevet ovenfor, kan du kontakte vores databeskyttelsesansvarlige på DPO-Europe@aexp.com.
Når vi har modtaget din klage, gør vi vores bedste for at besvare dig så hurtigt som muligt og senest 30 dage efter, at vi har modtaget din klage. Hvis vi ikke er i stand til at give dig et endeligt svar inden for 30 dage, vil vi inden for det angivne tidspunkt sende dig en meddelelse, der forklarer årsagen til forsinkelsen, med en ny anslået behandlingstid.
Du kan også kontakte den lokale databeskyttelsesmyndighed, Datatilsynet (se Datatilsynets websted for yderligere oplysninger https://www.datatilsynet.dk.), for at stille spørgsmål eller indgive klager.

Ordliste

Aggregerede oplysninger – data eller oplysninger vedrørende flere personer, som er kombineret eller aggregeret på en måde, der forhindrer at enkeltpersoner kan genanonymiseres. Aggregerede oplysninger omfatter oplysninger, som vi udarbejder eller kompilerer fra forskellige kilder, herunder korttransaktioner eller visse data fra cookies og lignende teknologier.

American Express (vi, vores, os) - American Express Company som identificeret i begyndelsen af denne erklæring om beskyttelse af online-personoplysninger.

American Express-familien af virksomheder – ethvert tilknyttet selskab, datterselskab, joint venture, og ethvert selskab, der ejes eller kontrolleres af American Express Company.

Andre oplysninger - interne American Express-oplysninger (f.eks. oplysninger om korttransaktioner eller oplysninger i ansøgningsformularer), eksterne data, som finansieringsvirksomheder bruger til at behandle ansøgninger og gennemføre transaktioner samt andre online- og offlineoplysninger, som vi indsamler fra eller om dig. Andre oplysninger omfatter dine personoplysninger, aggregerede oplysninger og anonymiserede oplysninger, men omfatter ikke dine onlineoplysninger.

Anonymiserede oplysninger - data eller oplysninger, der bruges på en måde (f.eks, pseudonymiseret), der ikke identificerer dig over for tredjepart. Vi udleder ofte anonymiserede oplysninger af personoplysninger. Dette omfatter oplysninger, som vi indsamler fra forskellige kilder, såsom korttransaktioner eller visse data fra cookies og lignende teknologier.

Cookies og lignende teknologier - en cookie er en lille datafil, som et websted overfører til din computers harddisk. Vi kan placere cookies, når du besøger vores websted eller en anden virksomheds websted, hvor vores reklamer optræder, eller når du foretager indkøb, anmoder om eller tilpasser oplysninger eller tilmelder dig bestemte tjenester. Hvis du accepterer de cookies, der anvendes på vores websted, der ”drives af” en anden virksomhed på vores vegne, eller websteder, hvor vores annoncer optræder, kan du give os adgang til oplysninger om dine interesser. Vi kan bruge disse oplysninger til at gøre din oplevelse mere personlig. Lignende teknologier såsom beacons, pixels, gifs og tags har det samme formål. Vi bruger betegnelsen cookies og lignende teknologier i denne erklæring til at henvise til alle teknologier, der indsamler oplysninger på denne måde. For yderligere oplysninger om vores brug af cookies og hvordan du deaktiverer dem, klik på Erklæring om beskyttelse af personoplysninger og American Express-cookiepræferencer.

Forretningspartnere - - tredjeparter, som vi har forretningsforbindelser med og har et kontraktforhold med, såsom digitale betalingsudbydere og teknologiplatforme, som leveres vores tjenester, forsikrings- og rejsetjenesteudbydere samt parter, der accepterer kort med American Express-mærket til betaling af varer/tjenesteydelser, der købes af dig (dvs. betalingsmodtagere).

IP-adresse - et nummer, der tildeles en enhed, når den tilsluttes internettet.

Målrettet annoncering – annoncer, som vi eller vores tjenesteudbydere viser på websteder uden for American Express-familien af virksomheder baseret på præferencer eller interesser, som indsamles fra data fra en bestemt computer eller enhed om adfærd i forbindelse med læsning af websider over en periode og på tværs af forskellige websteder, eller mere generelt om data, der er tilgængelige internt for os (f.eks. transaktionsdata).

Onlineoplysninger – data eller oplysninger, der indsamles på American Express' websteder og apps samt på tredjeparts websteder og apps om emner vedrørende vores virksomhed, der kan omfatte dine personoplysninger, aggregerede oplysninger og anonymiserede oplysninger.

Partnere med fælles varemærker - virksomheder, som vi indgår partnerskaber med om at tilbyde kort med begge varemærkers logoer.

Personoplysninger - oplysninger om en identificeret eller identificerbar fysisk person, såsom navn, adresse, telefonnummer og e-mailadresse og andre oplysninger, der er specifikke for den pågældende person, såsom demografiske oplysninger og transaktionsoplysninger.

Tjenesteudbydere - virksomheder, der leverer teknologi til at anbringe annoncer på websteder (og apps) og sporer, hvordan annoncerne klarer sig. Disse virksomheder kan også anbringe og få adgang til cookies på din enhed. De oplysninger, de indsamler fra vores websteder, har en form, der ikke gør det muligt at identificere dig personligt.

Tredjeparts reklameservere - virksomheder, der leverer teknologi til at anbringe annoncer på websteder (og apps) og sporer, hvordan annoncerne klarer sig. Disse virksomheder kan også anbringe og få adgang til cookies på din enhed. De oplysninger, de indsamler fra vores websteder, har en form, der ikke gør det muligt at identificere dig personligt.