Skip to main content
Tietosuojakäytäntömme
Tieto- ja yksityisyydensuojaa koskevat periaatteet
Evästeet
Verkkosivuston käyttöehdot
Tavaramerkit
Tietoa American Express -yhtiöstä
Ota yhteyttä

TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ – AMERICAN EXPRESS SUOMI

Henkilötietojesi tietosuojan varmistaminen on meille tärkeää. Toivomme, että tämä lausunto auttaa sinua ymmärtämään, kuinka American Express kerää, käyttää ja suojaa henkilötietojasi, jotka annat meille verkkosivujemme kautta.

Lausumassa on seuraavat osat:

  1. Tietojen kerääminen
  2. Rekisteröityminen verkkotuotteiden ja -palvelujen käyttäjäksi
  3. Tietoturva
  4. Tietojen käyttö
  5. Sähköpostimarkkinoinnin kieltäminen
  6. Henkilötietojen käsittely ja siirto ulkomaille
  7. Yksityisyydensuojaa koskevat periaatteet
  8. Lapset
  9. Oikeus tarkistaa ja korjata henkilötiedot
  10. Asiakaspalvelu
  11. Linkitetyt sivustot
  12. Muutokset tietosuojalausuntoon

Tietojen kerääminen

Mikäli et ole rekisteröitynyt mihinkään American Expressin verkkopalveluun, selaat sivustoa www.americanexpress.fi anonyymisti. Emme tallenna henkilötietojasi, kuten nimeäsi, osoitettasi, puhelinnumeroasi tai sähköpostiosoitettasi, jos vain selailet sivustoa. American Express käyttää kuitenkin evästeitä, joiden avulla keräämme tietoa siitä, miten verkkosivustojamme, tuotteitamme, palveluitamme, työkalujamme tai sovelluksiamme käytetään. Keräämme ja seuraamme kootusti joitakin tietoja, kuten mille palvelimelle tietokoneesi on kirjautunut, mitä selainta käytät (esim. Firefox tai Internet Explorer) ja tulitko sivuille American Express markkinointiviestien kautta. Näitä tietoja ei yhdistetä sinuun henkilökohtaisesti. Käytämme tietoa bannereiden ja sähköpostitarjousten vastausprosenttien mittaamiseen. Lisätietoa evästeistä saat täältä.

Rekisteröityminen verkkotuotteiden ja palvelujen käyttäjäksi

Mikäli haluat hyödyntää verkkosivustojamme ja -tuotteitamme, palveluitamme, työkalujamme tai sovelluksiamme tai rekisteröityä niiden käyttäjäksi, tarvitsemme joitakin henkilötietojasi, mm. sähköpostiosoitteesi ja korttinumerosi. Käytämme näitä tietoja muun muassa yhteydenpitoon, sivuston rekisteröintiin sekä antaaksemme sinulle mahdollisuuden verkossa tapahtuvaan tiliotteen ja muiden tilitietojen tarkistamiseen, ostosten tekemiseen tai kyselyihin osallistumiseen jne. Keräämme ainoastaan hakemuksesi käsittelyyn tarvittavia henkilötietoja, jotta voimme tarjota tileihisi ja muihin tarpeisiisi liittyviä palveluita, tarjota uusia tuotteita ja palveluja sekä täyttää lainsäädännön vaatimukset.

Käytämme tietojasi käsitelläksemme hakemuksesi tai tarjotaksemme sinulle pyytämiäsi tuotteita ja palveluita. Jos olet rekisteröitynyt American Expressin verkkopalvelun käyttäjäksi, voimme nyt tai tulevaisuudessa yhdistää tietoja siitä, kuinka käytät verkkosivustojamme, tuotteitamme, palvelujamme, työkalujamme tai sovelluksiamme, muita verkosta tai muualta kerättyjä American Expressin asiakkuuteesi liittyviä tietoja sekä muista organisaatioista laillisesti saatavilla olevia tietoja. Käytämme näitä yhdistettyjä tietoja räätälöidäksemme internet-käyttökokemustasi ja esittääksemme sinulle soveltuvia tarjouksia ja tietoja verkossa ja muualla. Käytämme myös evästettä, jolla palvelimemme tunnistaa sinut American Expressin verkkopalvelun rekisteröityneeksi jäseneksi, kun vierailet sivustollamme uudestaan. Lisätietoa evästeistä saat täältä.

Käytämme kehittynyttä teknologiaa, dokumentoituja työntekijöiden menettelytapoja sekä sisäistä seurantaa varmistaaksemme henkilötietojesi olevan oikein ja ajan tasalla. Asetamme myös korkeat laatuvaatimukset luottotietotoimistoille ja muille tahoille, jotka antavat meille tietoja mahdollisista asiakkaista tai tarjoavat meille muita palveluja.

Tietoturva

Ennen kuin voit lähettää luottamuksellisia henkilötietoja tai tilitietoja meille American Express -verkkosivustolta, edellytämme salatun istunnon muodostamista Secure Socket Layer (SSL) suojauksen avulla. Aina kun käsittelemme henkilötietojasi, rajaamme pääsyn asiakastietoihin vain niille työntekijöille, jotka tarvitsevat tietoja työssään ja sinua palvellessaan. Käytämme useita turvallisuusprosesseja varmistaaksemme henkilötietojesi luottamuksellisuuden ja turvallisuuden.

Tietojen käyttö

Käytämme tietojasi pystyäksemme tarjoamaan sinulle palveluja, varmistaaksemme laskutuksen oikeellisuuden, kehittääksemme palveluamme ja tiedottaaksemme sinua tuotteistamme ja palveluistamme. Jos meillä on tiedossamme sähköpostiosoitteesi ja olet antanut suostumuksesi sähköiseen suoramarkkinointiin, voimme esimerkiksi lähettää sinulle sähköpostitse tarjouksia, joista saattaisit olla kiinnostunut. Tällaiset tarjoukset perustuvat tietoihin, jotka olet antanut meille ostoksen tai kyselyn yhteydessä, tai tietoihin, jotka antavat viitteitä ostomieltymyksistä ja elämäntyylistä, sekä muista organisaatioista laillisesti saatavissa oleviin tietoihin. Nämä sähköpostitarjoukset tulevat suoraan American Expressiltä.

Kun lähetämme sinulle sähköpostia, saatamme tunnistaa sähköpostiosoitteeseesi liittyviä tietoja, kuten pystyykö sähköpostiohjelmasi lukemaan viestejä tietyillä ohjelmistoilla, ja hyödyntää tätä tietoa myöhemmin sinulle sähköpostimarkkinointia lähettäessämme.

Huomaa, että emme luovuta sähköpostiosoitettasi liiketoimintakumppaneillemme. Saatamme kuitenkin lähettää sinulle sähköpostitse tai muiden suoramarkkinointikanavien kautta tarjouksia liiketoimintakumppaniemme tuotteista tai palveluista. Henkilötietosi pysyvät meidän hallinnassamme eikä niitä luovuteta liiketoimintakumppaneillemme, jos et ole nimenomaisesti antanut meille siihen lupaa tai hyödyntänyt heidän tarjoustaan.

Huomaa myös, että mikäli hyödynnät jotakin American Expressin liiketoimintakumppanin tarjousta ja ryhdyt heidän asiakkaakseen, he voivat haluta lähettää sinulle tarjouksia American Expressistä riippumattomasti. Mikäli et halua jatkossa saada heiltä tarjouksia, sinun täytyy kieltää heiltä erikseen niiden lähettäminen.Tavoitteenamme on kaikissa tapauksissa lähettää tarjouksia, joita vastaanottaja pitää mieluisina. Viestintäämme kehitetään ja hallinnoidaan tarkoin valvotuissa olosuhteissa, minkä tarkoituksena on varmistaa asiakkaiden henkilötietojen turvallisuus ja luottamuksellisuus.

Sähköpostimarkkinoinnin kieltäminen

American Express tarjoaa helpon tavan kieltää sähköpostimarkkinointi. Mikäli olet asiakkaamme, voit estää sähköpostimarkkinoinnin koska hyvänsä sähköpostiviestin alakentässä olevan linkin kautta. Linkki vie My Account Online -verkkopalvelun Markkinointilupavalinnat-osioon, jossa voit määritellä millaista markkinointia sallit meidän lähettävän.

Voit myös kieltää kokonaan kaikentyyppisen American Expressin lähettämän suoramarkkinoinnin. Huomaa, että My Account Online -verkkopalvelun käyttö edellyttää rekisteröitymistä ja markkinointilupaa koskevat muutokset astuvat voimaan 6-8 viikon kuluessa. Mikäli et ole asiakkaamme, voit tehdä markkinointikiellon soittamalla asiakaspalveluumme (katso kohta 10.)

Henkilötietojen käsittely ja siirto ulkomaille

Saatamme jakaa tietoja sinusta muille American Express -yhtiöille, jotta voimme tarjota sinulle pyytämiäsi tuotteita ja palveluita sekä kertoa sinulle muista American Expressin tuotteista ja palveluista. Saatamme näin ollen välittää henkilötietojasi käsittely-, palvelu- tai markkinointitarkoituksiin Suomen ja EU:n sisällä tai sen ulkopuolella (mukaan lukien Australiassa ja Yhdysvalloissa) toimiville American Express -yhtiöille.

Yksityisyydensuojaa koskevat periaatteet

American Express on sitoutunut pitkäjänteisesti suojelemaan asiakkaittensa ja mahdollisten asiakkaittensa henkilötietoja. Yhtiön linjauksen mukaisesti olemme mukana alamme ajankohtaisissa hankkeissa, jotka tähtäävät yksilöiden tietosuojan varmistamiseen internetissä ja kaikessa sähköisessä kaupankäynnissä. American Expressin asiakkaiden tietosuojalausunnossa sovelletaan näitä periaatteita verkkoasiakkaisiin ja samalla toteutamme Suomen lainsäädännön mukaisia velvoitteitamme. Tämä tietosuojalausunto koskee vain American Expressin asiakkaita Suomessa ja vierailijoita www.americanexpress.fi -verkkosivustolla. Jos olet American Expressin asiakas Suomessa ja sinulla on kysymyksiä tästä tietosuojalausunnosta, asiakastilistäsi tai tietojenkäsittelykäytännöistämme, ole yhteydessä asiakaspalveluumme (katso kohta 10.).

Kaikki American Express -yhtiöt noudattavat American Expressin asiakkaiden tietosuojaa koskevia periaatteita ja turvallisuusmenettelyjä, jotka on kuvattu edellä kohdassa 3. Tietoturva.

Lapset

Emme käytä sivustoa www.americanexpress.fi tietoisesti kerätäksemme tietoja lapsista tai alle 18-vuotiaista henkilöistä tai markkinoidaksemme heille tuotteita ja palveluja.

Oikeus tarkistaa ja korjata henkilötiedot

Voimassa olevan lain mukaan sinulla on pyytäessäsi oikeus saada tietoa siitä, millaisia henkilötietoja olemme sinuun liittyen tallentanut. Mikäli uskot joidenkin henkilötietojen olevan virheellisiä tai puuttellisia, tulee sinun viipymättä olla kirjallisesti yhteydessä American Expressin asiakaspalveluun (katso kohta 10.). Virheellinen tai puuttellinen tieto tulee välittömästi korjata.

Asiakaspalvelu

Jos et halua saada suorapostia tai puhelinmyyntitarjouksia American Expressiltä Suomessa tai haluat saada tietoja asiakastilistäsi tai sinulla on kysyttävää siitä, kuinka käsittelemme henkilötietojasi, ota yhteys asiakaspalveluumme numerossa 09 6132 0400 tai lähetä kysely kirjallisesti osoitteeseen

American Express
Asiakaspalvelu
FI-00070 AMERICAN EXPRESS

Linkitetyt sivustot

Huomaa että muut sivustot, joille siirryt www.americanexpress.fi -sivuston kautta, saattavat soveltaa erilaisia tietosuojaperiaatteita kuin tässä tietosuojalausunnossa on esitelty.

Muutokset tietosuojalausuntoon – AMERICAN EXPRESS SUOMI

Tiedotamme tässä osiossa tietosuojalausuntoomme tehdyistä muutoksista tarjotaksemme sinulle täydelliset tiedot siitä, miten varmistamme tietosuojasi ja valinnanvapautesi sen suhteen, kuinka henkilötietojasi käytetään markkinointitarkoituksiin.

Back to top
Back to top