Online-Tietosuojakäytäntö – American Express® Suomi
  

 

 

Voimaantulopäivä: 23. joulukuuta 2019

 

American Express® on sitoutunut suojelemaan yksityisyyttäsi. Haluamme kertoa sinulle, kuinka keräämme, käytämme, jaamme ja säilytämme tietojasi sekä mitä valintamahdollisuuksia sinulla on.

 

Kun toimitamme sinulle American Express -tuotteita tai -palveluja, annamme myös sopimusehdoissa ja/tai muissa henkilötietoja koskevissa julkaisuissa sinulle lisätietoja siitä, miten käytämme henkilötietojasi.

 

Tämä online-tietosuojakäytäntö koskee American Expressin verkkosivuja, älypuhelimilla, tableteilla ja muiden mobiililaitteilla käytettäviä sovelluksia sekä omien online-palvelujemme käyttöä, pääsyä niihin tai sisältöä ja muita online-ohjelmia, joita tarjoamme yhdessä kumppaniemme kanssa ja linkitämme tähän tietosuojakäytäntöön. Erikseen mainitsemissamme asiayhteyksissä tietosuojakäytäntö koskee myös tiettyjä, muuten kuin verkon kautta annettuja sinua koskevia tietoja, joita käsittelemme. Se ei koske verkkosivuja, joilla on oma tietosuojakäytäntö.

 

Verkkosivujamme ja sovelluksiamme ei ole suunnattu alle 16-vuotiaille lapsille. Tarkoituksemme ei ole kerätä verkossa tietoja tai markkinoida tuotteitamme tai palvelujamme alle 16-vuotiaille lapsille.

 

Teemme aika ajoin muutoksia online-tietosuojakäytäntöömme. Ilmoitamme tästä kirjallisesti tai verkkosivuillamme muutosten luonteesta riippuen. Suosittelemme, että luet aika ajoin läpi verkosta löytyvän viimeisimmän version. Jos muutamme online-tietosuojakäytäntöä, päivitämme myös sivun ylälaidasta löytyvän voimaantulopäivämäärän.

 

Mitä online-tietosuojakäytäntö sisältää?

 

Mitä tietoja tämä online-tietosuojakäytäntö koskee?

Mitä tietoja keräämme verkon kautta ja miten?

Miten käytämme sinusta kerättyjä tietoja?

Miten jaamme tietojasi?

Miten käsittelemme yhdistettyjä ja tunnistamattomiksi muutettuja tietoja?

Miten säilytämme ja suojaamme tietojasi?

Mitkä ovat sinun oikeutesi?

Mitä vaihtoehtoja sinulla on?

Onko sinulla kysyttävää online-tietosuojakäytännöstä tai haluatko tehdä valituksen?

Sanasto

 

Mitä tietoja tämä online-tietosuojakäytäntö koskee?

 

Tässä online-tietosuojakäytännössä kuvataan, miten me (ja palveluntarjoajamme) voimme kerätä, käyttää, jakaa ja säilyttää verkon kautta sinusta keräämiämme tietoja. Keräämme online-tietoa, jos:

 

  • vierailet verkkosivuillamme tai sovelluksissamme tai käytät niitä
  • osallistut ohjelmiin, joita tarjoamme verkossa yhteistyökumppaniemme kanssa
  • saat meiltä sähköisiä tiedotteita tai vastaat niihin
  • katselet tai klikkaat mainoksiamme tai muuta verkkosisältöä
  • olet vuorovaikutuksessa kanssamme sosiaalisen median sivustojen tai muiden verkkosivujen tai sovellusten kautta.

Tässä tietosuojakäytännössä kerromme myös, miten käytämme muita tietoja, erikseen tai yhdessä online-tiedon kanssa.

 

Mitä tietoja keräämme verkon kautta ja miten?

 

Se, millaista tietoa keräämme riippuu siitä, mitä tuotetta tai palvelua käytät.

 

Toisinaan annat tietoja suoraan meille (tai palveluntarjoajillemme). Voit esimerkiksi antaa nimesi, tilinumerosi, sähköpostiosoitteesi, postiosoitteesi, puhelinnumerosi tai syntymäaikasi, kun:

 

  • täytät lomakkeen tai vastaat kyselyyn verkossa, tilaat verkon kautta tuotteitamme tai varaat matkan kauttamme
  • rekisteröidyt tai kirjaudut tilillesi tai päivität sen asetuksia online-palvelujemme avulla
  • rekisteröidyt tai liityt ohjelmiimme
  • osallistut kilpailuun tai rekisteröidyt hyödyntääksesi jonkin markkinointitarjouksen
  • ostat jotakin sivustoiltamme tai sovellustemme kautta.

Me (samoin kuin palveluntarjoajamme tai kolmansien osapuolten mainospalvelimet) keräämme myös tietoja evästeiden ja vastaavien teknologioiden avulla. Useimmat evästeet ja vastaavat teknologiat keräävät vain tunnistamattomaksi muutettua tietoa, kuten sen, miten saavut sivustollemme tai sijaintisi. Jotkut evästeet ja vastaavat teknologiat keräävät kuitenkin myös henkilötietoja. Jos esimerkiksi My Account Online -palveluun sisäänkirjautuessasi valitset kohdan Muista käyttäjätunnukseni, käyttäjätunnuksesi varastoituu evästeeseen.

 

Me (samoin kuin palveluntarjoajamme tai kolmansien osapuolten mainospalvelimet) saatamme evästeiden ja vastaavien teknologioiden avulla kerätä tietoja esimerkiksi seuraavista lähteistä:

 

  • laite, jota käytät sivustojemme tai sovellustemme selaamisessa (kuten käyttöjärjestelmä, selaimen versio tai sähköisten tiedotteidemme avaamiseen käyttämäsi laitteen tiedot)
  • laitteesi IP-osoite ja kyseiseen IP-osoitteeseen liittyvä tieto (kuten verkkotunnus, internetoperaattori ja maantieteellinen sijainti)
  • selaushistoriasi verkkosivuillamme tai sovelluksissamme (esimerkiksi mitä etsit, millä sivuilla vierailet, kuinka kauan viivyt niillä ja kuinka usein palaat)
  • kuinka etsit verkkosivujamme tai sovelluksiamme, miltä verkkosivulta tai mistä sovelluksesta siirryt ja millä yhteistyökumppaniemme sivustoilla vierailet
  • mitä meidän tai yhteistyökumppaniemme mainoksia tai verkkosisältöä katselet, käytät tai klikkaat
  • avaatko lähettämämme sähköiset viestit ja mitä kohtia klikkaat (esimerkiksi kuinka monta kertaa avaat viestin)
  • mobiililaitteesi sijainti (jäljempänä mainituissa tarkoituksissa).

Me (samoin kuin palveluntarjoajamme tai kolmansien osapuolten mainospalvelimet) keräämme myös tietoja, jotka ovat vapaasti saatavissa kolmansien osapuolien järjestelmistä (esim. sosiaalisten medioiden palvelualustoilta), luottotietolaitosten, verkkotietokantojen tai -hakemistojen kautta tai muilla laillisilla keinoilla. Nämä tiedot saattavat sisältää henkilötietoja, kuten luottokelpoisuustietoja tai yhteystietosi.

 

Miten käytämme sinusta kerättyjä tietoja?

 

Me käytämme online-tietoja , joita me keräämme sinusta, joko erikseen tai yhdistettynä  muuhun tietoon: (i) mikäli se on tarpeen voidaksemme huolehtia sopimussuhteestamme sinuun (ii) voidaksemme perusteltujen intressiemme vuoksi tarjota sinulle parannettuja tuotteita ja palveluita (esim.
vähentääksemme petosten määrää), (iii) saadaksemme suostumuksesi (esim. tietyille markkinointitoimenpiteille); tai (iv) noudattaaksemme sovellettavia lakeja ja määräyksiä. 

 

Tarkemmin sanottuna käytämme henkilötietojasi tarvittaessa huolehtiaksemme sopimussuhteestamme sinuun ja toteuttaaksemme seuraavat toimet:  

  • käsitelläksemme korttijäsenyyttä, tiliä tai muuta tuotetta tai käsitelläksemme olemassa olevia tilejäsi, 
  • suorittaaksemme liiketapahtumia, ilmoittaaksemme sinulle tilien, tuotteiden tai palveluiden päivityksistä, tarjotaksemme sijaintipohjaisia palveluita pyynnöstäsi ja/tai pitääksemme sinut ajan tasalla uusista ominaisuuksista ja eduista, ja
  • vastataksemme verkkosivujemme, sovellustemme tai kolmansien osapuolten verkkosivustojen (sosiaalinen media mukaan luettuna) kautta esitettyihin kysymyksiin ja tiedusteluihin. 

 

Voimme laillisten ja muiden etujemme vuoksi käyttää tietojasi voidaksemme toimittaa sinulle tuotteita ja palveluita, ilmoittaaksemme tuotteista ja palveluista, suorittaaksemme tutkimuksia ja analyysejä sekä hallitaksemme petos- ja turvallisuusriskejä seuraavin tavoin:

 

  •         pyrkimällä selvittämään, kuinka voimme parhaiten tarjota sinulle palveluita ja hallita tiliäsi, esim. selvittää, mikä on paras tapa ja aika ottaa sinuun yhteyttä,
  •        pyrkimällä ymmärtämään paremmin asiakkaitamme ja käyttäjiä, parantamaan verkkosivustojamme tai mobiilisovelluksiamme ja helpottaaksemme niiden käyttöä,
  •        pyrkimällä käyttämään paikkatietoa ja muita teknisiä ominaisuuksia matkapuhelimestasi tai selaimestasi petosten estämiseksi ja tietoturvallisuuden parantamiseksi,
  •        ilmoittamalla ja markkinoimalla American Express -konsernin tai meidän yhteistyökumppaniemme tuotteita ja palveluita (esim. mainoksilla, kampanjoilla, tarjouksilla ja muulla sisällöllä, jotka olemme sovittaneet vastaamaan mielenkiinnon aiheitasi, mm. soveltamalla suunnattua markkinointia, ja analysoimalla, mitkä mainonta- ja markkinointitoimet ovat tehokkaita),
  •        edistämällä perintämenettelyjämme ja jakamalla tietoa luottotietoyritysten ja petosten torjuntaan erikoistuneiden yritysten kanssa  
  •        hallinnoimalla petos- ja tietoturvariskejä, mm. digitaalisten kanavien kautta tehtyjen yksittäisten tapahtumien tarkistaminen ja hyväksyminen,
    petosten tai muun rikollisen toiminnan tarkkailu ja estäminen ja/tai tietojesi suojaaminen;
  •         kehittämällä riskienhallinta-, sovellus- ja tiliprosesseja, mm. tiedot kokemuksistasi verkkosivuillamme ja tuotteisiimme liittyen,
  •        antamalla sinulle mahdollisuuksia antaa meille palautetta arvioimalla ja lähettämällä arvosteluja kumppaneidemme tuotteista ja palveluista,
  •        laatimalla data-analyysejä, tilastotutkimuksia ja raportteja,
  •        tarkistamalla ja muuttamalla tuotteitamme ja palveluitamme sekä
  •        selvittämällä, oletko kiinnostunut uusista tuotteista tai palveluista.  

 

 Voimme myös pyytää suostumustasi tuotteidemme ja palveluidemme mainostamiseksi:

 

  •        edistääksemme American Express -konsernin omia tai meidän yhteistyökumppaniemme tuotteita ja palveluita, ja
  •        tunnistaaksemme sinut, kun palaat verkkosivuillemme, kun vastaanotat meiltä sähköpostia tai kun käytät mobiilisovelluksiamme (esim.             saatamme lähettää sinulle räätälöityjä mainoksia, kampanjoita, tarjouksia tai muuta sisältöä, mukaan lukien kohdennettua markkinointia).

 

Lopuksi, saatamme käsitellä tietojasi noudattaaksemme eri puolilla maailmaa voimassa olevia lakeja ja määräyksiä, mm.:

  •        perustaa, panna täytäntöön tai puolustaa laillisia vaatimuksia, ja 
  •        lakisääteisten vaatimusten vuoksi tai kun laki sallii (esimerkiksi täyttääksemme asiakastietovaatimukset).

 

Saatamme myös käyttää automatisoituja järjestelmiä auttamaan meitä tekemään tiettyjä päätöksiä, kuten miten korttihakemus tulisi käsitellä ja hallitaksemme petos- ja tietoturvariskejä. Sinulla on oikeuksia liittyen tiettyihin automatisoituihin prosesseihin perustuviin päätöksiin. Tutustu myös kohtaan ”Mitä oikeuksia sinulla on?” saadaksesi lisätietoa. 

 

Miten jaamme tietojasi?

 

Osa online-tiedoista ja muista tiedoista on henkilötietoja.

 

Emme jaa henkilötietojasi millekään muille kuin alla mainituille tahoille. Voimme jakaa henkilötietojasi ainoastaan suostumuksellasi tai lain vaatiessa ja salliessa, esimerkiksi:

 

  • luottotietolaitoksille ja muille vastaaville toimijoille taloudellisen tilanteesi raportoimiseksi tai selvittämiseksi sekä velkojesi raportoimiseksi tai perimiseksi
  • valvontaviranomaisille, tuomioistuimille ja valtion viranomaisille oikeusjärjestyksen, oikeudellisten vaatimusten, viranomaisvaatimusten ja viranomaispyyntöjen noudattamiseksi
  • palveluntarjoajillemme, valvontaviranomaisille, tuomioistuimille ja valtion viranomaisille petoksen tai rikollisen toiminnan ehkäisemiseksi sekä American Express -yhtiön tai muiden tahojen oikeuksien turvaamiseksi
  • American Express -konsernin sisällä
  • palveluntarjoajillemme, jotka tuottavat palveluja meidän lukuumme (kuten kohdennettua mainontaa) ja auttavat meitä liiketoiminnassamme
  • yhteistyökumppaneillemme tai co-branding-partnereillemme tarjotaksemme, räätälöidäksemme tai kehittääksemme tuotteita ja palveluja joko yhdessä tai erikseen (emme kuitenkaan luovuta yhteystietojasi näille kumppaneille siten, että he voisivat itsenäisesti markkinoida omia tuotteitaan tai palveluitaan sinulle, ellet anna heille siihen lupaasi)
  • kun kyseessä on American Express -konserniin kuuluvien yritysten tai niiden varallisuuden myynti kokonaisuudessaan tai osittain
  • tiettyja tuotteita tai palveluja varten, kun olet antanut suostumuksesi.

Tietosuojasi turvaamiseksi, petosten ehkäisemiseksi ja viranomaisvaatimusten noudattamiseksi luovutamme sinua ja tiliäsi koskevia henkilötietoja ja meille lähettämiäsi maksuja koskevia tietoja kolmansille osapuolille, kuten pankillesi, käyttämällesi rahoituslaitokselle tai maksukorttien myöntäjille sekä paikallisille valvontaviranomaisille.

 

Me saatamme luovuttaa sinun henkilötietojasi Euroopan talousalueen (ETA:n) ulkopuolelle, esim. Yhdysvaltoihin (missä tärkein tietokeskuksemme sijaitsee) harjoittaaksemme liiketoimintaamme, käsitelläksemme liiketapahtumia ja tarjotaksemme sinulle tuotteitamme tai palvelujamme. Riippumatta siitä, missä tietojasi käsitellään, ryhdymme tarvittaviin toimenpiteisiin (esim. soveltamalla sopimusvelvoitteita tietojesi suojaamiseksi) varmistaaksemme, että ETA: n ulkopuolisissa maissa, myös Yhdysvalloissa, joissa tietosuojalainsäädäntö voi olla suppeampi kuin ETA:ssa, henkilötietojen käsittelyyn sovelletaan riittävää suojaustasoa. 

 

Huomioi, että tiedonsiirrot American Express -konsernin sisällä tehdään noudattaen sitovia sisäisiä sääntöjämme. Lisätietoja on Tieto- ja yksityisyydensuojaa koskevissa periaatteissamme, jotka on esitetty verkkosivuillamme.

 

Miten käsittelemme yhdistettyjä tietoja ja tunnistamattomiksi muutettuja tietoja?

 

Yhdistettyjen tietojen tai tunnistamattomiksi muutettujen tietojen perusteella sinua ei voida tunnistaa yksilöllisesti, vaan ne auttavat meitä analysoimaan erilaisten henkilöryhmien toimintamalleja. Jaamme yhdistettyjä tietoja tai tunnistamattomiksi muutettuja tietoja monella tavalla, esimerkiksi:

 

 

Miten säilytämme ja suojaamme tietojasi?

 

Käytämme organisatorisia, hallinnollisia, teknisiä ja fyysisiä toimenpiteitä varmistaaksemme henkilötietojesi turvallisuuden. Nämä toimenpiteet käsittävät mm. tietokoneiden suojauksen sekä varmennetut tiedostot ja toiminnot. Edellytämme, että palveluntarjoajamme suojaavat henkilötietosi ja käyttävät henkilötietojasi ainoastaan määrittelemiimme tarkoituksiin.

 

Säilytämme henkilötietojasi vain niin kauan kuin niitä tarvitaan tuotteidemme ja palvelujemme toimittamiseksi, mikäli tietoja ei tule säilyttää pidempään lain tai määräysten mukaan tai oikeustapauksia ja viranomaisselvityksiä varten. American Express voi esimerkiksi säilyttää henkilötietojasi kuusi (6) vuotta tilin sulkemisen jälkeen kirjanpitosäädösten vuoksi. Kun emme enää tarvitse henkilötietojasi liiketoimintamme tai laista tai viranomaisesta johtuvan tarpeen vuoksi, tuhoamme nämä tiedot turvallisesti noudattaen kohtuullisia toimenpiteitä tai muutamme ne pysyvästi tunnistamattomiksi. Jos tarvitset lisätietoja American Express -yhtiössä sovellettavista henkilötietojen säilytysajoista, ota meihin yhteyttä.

 

Mitkä ovat sinun oikeutesi?

 

Tietyissä tilanteissa sinulla on oikeus nähdä, päivittää ja/tai poistaa henkilötietosi. Lisäksi sinulla voi olla oikeus rajoittaa henkilötietojesi käyttöä ja/tai estää se seuraavilla tavoilla:

 

  • voit peruuttaa meille antamasi luvan henkilötietojesi käyttöön milloin tahansa
  • voit rajoittaa henkilötietojesi käyttöä ja/tai estää sen
  • voit pyytää manuaalista tarkastusta tietyille automatisoiduille toimenpiteille, mikäli niillä on vaikutusta lakisääteisiin tai muihin sopimusperusteisiin oikeuksiisi
  • voit pyytää kopion hallussamme olevista henkilötiedoistasi.

Jos haluat käyttää mitä tahansa oikeuttasi tai jos sinulla on kysyttävää tavasta, jolla käsittelemme henkilötietojasi, ota meihin yhteyttä.

 

Mitä vaihtoehtoja sinulla on?

 

Voit tehdä valintoja sen osalta, miten American Express käyttää tietojasi, esimerkiksi millaista markkinointia haluat vastaanottaa ja miten käsittelemme evästeitä ja vastaavia teknologioita.

 

Voit valita haluamasi markkinointiviestintäkanavan, eli haluatko vastaanottaa esimerkiksi suoramarkkinointia postitse, sähköpostitse, tekstiviestitse tai puhelimitse. Mikäli et halua vastaanottaa meiltä lainkaan markkinointiviestintää, kunnioitamme päätöstäsi. Huomaa kuitenkin, että päätöksesi voi vaikuttaa tiettyihin valitsemiasi tuotteita ja palveluita koskeviin tarjouksiin. Lähetämme sinulle kuitenkin edelleen tiedotteita, jotka koskevat tilisi ylläpitoa, pyyntöjesi toteuttamista tai niiden kampanjoiden tai ohjelmien hallinnointia, joihin olet osallistunut.

 

Voit päivittää markkinointilupavalintasi kirjautumalla My Account Online -palveluun tai soittamalla Asiakaspalveluumme.

 

Onko sinulla kysyttävää online-tietosuojakäytännöstä tai haluatko tehdä valituksen?

 

Jos sinulla on kysyttävää online-tietosuojakäytännöstämme tai tavasta, jolla tietojasi käsitellään, voit soittaa asiakaspalveluun korttisi kääntöpuolella olevaan numeroon tai ota meihin yhteyttä.

 

Jos haluat esittää valituksen tai käyttää oikeuksiasi edellä esitettyyn liittyen, ota yhteyttä tietosuojavaltuutettuumme lähettämällä viestin osoitteeseen DPO-Europe@aexp.com. 

 

Kun olemme vastaanottaneet valituksesi, teemme parhaamme vastataksemme sinulle mahdollisimman pian ja viimeistään 30 päivän kuluessa valituksesi vastaanottamisesta. Jos emme pysty antamaan sinulle lopullista vastausta 30 päivän kuluessa, lähetämme sinulle ilmoitetun määräajan
kuluessa viestin, jossa kerromme viivästymisen syyn ja ilmoitamme sinulle uuden arvioidun vastausajan. 

 

Voit myös ottaa suoraan yhteyttä tietosuojavaltuutetun toimistoon. Voit esittää tälle viranomaiselle kysymyksiä tai tehdä valituksen.

 

Sanasto

 

American Express (me, meidän, meitä) – yritys nimeltä American Express tämän online-tietosuojakäytännön alusta löytyvän määritelmän mukaan.

 

American Express -konserni – American Express -yhtiön kaikki sivuliikkeet ja tytäryhtiöt, osakkuusyhtiöt, yhteisyritykset sekä sen omistamat ja hallinnoimat yritykset.

 

Co-branding-partneri – yritys, jonka kanssa tarjoamme molempien osapuolten tuotemerkeillä varustettuja kortteja.

 

Evästeet ja vastaavat teknologiat – eväste eli cookie on pieni datatiedosto, jonka verkkosivusto siirtää tietokoneesi kiintolevylle. Asetamme evästeitä vieraillessasi verkkosivuillamme tai jonkun sellaisen yrityksen verkkosivuilla, joilla näkyy meidän mainoksiamme, tai kun teet ostoksen, pyydät tai muokkaat tietoja tai rekisteröidyt johonkin tiettyyn palveluun. Mikäli hyväksyt evästeet meidän verkkosivuillamme, toisen yrityksen meidän puolestamme ylläpitämillä verkkosivuilla tai muilla mainoksiamme julkaisevilla verkkosivuilla, annat meille pääsyn mielenkiinnon kohteitasi koskevaan tietoon. Käytämme tätä tietoa käyttökokemuksesi parantamiseen. Vastaavat teknologiat, kuten verkkosignaalit, pikselitunnisteet, gif-tiedostot ja internet-tagit toimivat myös samalla tavalla. Käytämme termiä Evästeet ja vastaavat teknologiat tässä lausunnossa viittaamaan kaikkiin teknologioihin, joilla kerätään tietoja tällä tavalla. Lisätietoja siitä, miten käytämme evästeitä ja miten voit poistaa ne käytöstä saat kohdasta Evästeet.

 

Henkilötiedot – kaikki tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan luonnolliseen henkilöön liittyvät tiedot, kuten nimi, osoitteet, puhelinnumero ja sähköpostiosoite sekä muut henkilöä koskevat tiedot, kuten demografiset tiedot ja maksutapahtumiin liittyvät tiedot.

 

IP-osoite – numero, joka määritetään laitteelle sen muodostaessa internetyhteyden.

 

Kohdennettu mainonta – mainokset, joita me tai palveluntarjoajamme näytämme American Express -konsernin ulkopuolisilla sivustoilla. Mainosten näyttäminen perustuu tietyltä tietokoneelta tai laitteelta tietyn ajan kuluessa eri verkkovierailuista kerättyyn tietoon, joka koskee mieltymyksiä tai kiinnostuksen kohteita tai yleisemmin perustuu yhtiömme sisäisiin tietoihin (esimerkiksi maksutapahtumatietoihin).

 

Kolmansien osapuolten mainospalvelimet – yritykset, joiden tarjoaman teknologian avulla mainokset sijoitetaan verkkosivuille (ja sovelluksiin) ja seurataan mainosten tehokkuutta. Nämä yritykset voivat myös asettaa evästeitä laitteellesi ja käyttää niitä. Verkkosivuiltamme keräämistään tiedoista ne eivät kuitenkaan voi tunnistaa sinua henkilökohtaisesti.

 

Muut tiedot – American Expressin sisäiset tiedot (esimerkiksi tiedot korttimaksuista tai paperisten hakemuslomakkeiden tiedot), ulkoiset tiedot, joita rahoituslaitokset käyttävät hakemusten ja maksutapahtumien käsittelyssä, sekä muu verkosta ja verkon ulkopuolelta saatu tieto, jota keräämme sinulta tai sinua koskien. Muut tiedot sisältävät henkilötietojasi, yhdistettyjä tietoja sekä tunnistamattomiksi muutettuja tietoja, mutta ne eivät sisällä alla mainittuja online-tietojasi.

 

Online-tieto – tiedot tai informaatio, joka kerätään American Expressin verkkosivuilta tai sovelluksista sekä kolmansien osapuolten verkkosivuilta ja sovelluksista, jotka voidaan yhdistää liiketoimintaamme. Online-tieto voi sisältää henkilötietojasi, yhdistettyjä tietoja ja tunnistamattomiksi muutettuja tietoja.

 

Palveluntarjoaja – jälleenmyyjä, kolmas osapuoli ja/tai yritys, joka tuottaa palveluja tai harjoittaa liiketoimintaa meidän lukuumme, kuten painotöitä tai postitusta, tai suorittaa muita viestintäpalveluita (sähköposti, suoramainonta jne.), harjoittaa markkinointia, tietojenkäsittelyä ja ulkoistettua teknologiaa, huoltoa, perintää, mainosten käsittelyä, tilintarkastusta, konsultointia ja ammattilaisneuvontaa.

 

Tunnistamattomiksi muutetut tiedot – tiedot tai informaatio, joiden käyttötapa (esimerkiksi keinotekoisten tunnisteiden käyttö) ei anna kolmannelle osapuolelle mahdollisuutta tunnistaa henkilöllisyyttäsi. Tunnistamattomiksi muutetut tiedot johdetaan usein henkilötiedoista. Ne koostuvat tiedoista, jotka voimme kerätä useista eri lähteistä, esim. korttitapahtumista tai evästeiden tai vastaavien teknologioiden kautta tulevista tiedoista.

 

Yhdistetyt tiedot – useita ihmisiä koskeva data tai tiedot, jotka on koottu tai yhdistetty siten, että yksittäisiä henkilöitä ei voi tunnistaa. Yhdistetyt tiedot sisältävät eri lähteistä luotuja tai kerättyjä tietoja, esim. korttitapahtumia tai tiettyjä evästeiden tai vastaavien teknologioiden kautta saatuja tietoja.

 

Yhteistyökumppani – kolmas osapuoli, jonka kanssa harjoitamme liiketoimintaa ja jonka kanssa meillä on sopimussuhde, kuten digitaalisten maksupalvelujen toimittajat ja teknologia-alustat, joilla palvelujamme tarjotaan, vakuutus- ja matkustuspalvelujen toimittajat sekä tahot, jotka hyväksyvät American Express -kortin ostamiesi tavaroiden/palveluiden maksuvälineeksi (eli Jäsenliikkeet).